Even voorstellen

Wie is dan die tekstschrijver in Haarlem?

Ik – Tim – woon, werk en schrijf – het zal je niet verbazen – in Haarlem. Werken doe ik overigens ook in Hoofddorp, waar ik parttime als content manager werk voor een jonge startup. Waarom parttime? Omdat ik het veel te leuk vind om te werken aan content voor verschillende opdrachtgevers om fulltime voor één bedrijf te schrijven. En omdat ik tijd wil hebben voor mijn eigen verhalen.

En voor andere toffe schrijfopdrachten. Dus ben je op zoek naar een gastblogger, of iemand om “het verhaal” van jouw bedrijf of merk te verwoorden? Stuur me vooral een mailtje op timlommerse@gmail.com, ik houd graag een (digitale) brainstorm om te kijken of er een klik is.

Wapenfeiten als auteur

2013 | Runner up van de eerste manuscriptenwedstrijd van uitgeverij Luitingh-Sijthoff

2013 | Publicatie in bundel (Re)Writing History, na behalen van de shortlist. Coaching door Thomas Olde Heuvelt

2016 | Tweede plaats bij in de wedstrijd van Storm Publishers

2017 | Shortlist YA manuscriptenwedstrijd Uitgeverij Q

Opleiding & World Building

Ik volgde de bachelor Nederlandse Taal & Cultuur aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarna specialiseerde ik me met een tweejarige Research Master in World Building en de relatie tussen fictionele werelden en onze maatschappij.

World Building is voor mij de term waarin alles wat ik doe samen komt. Het was het onderwerp van mijn scriptie. Het is wat ik doe wanneer ik schrijf aan een nieuw boek of verhaal. Maar het is ook waar ik me als copywriter sterk voor maak. Het vertellen van het verhaal van een product of merk: dat is óók world building.

Al van jongs af aan heb ik een fascinatie voor de andere werelden uit boeken. Vooral de vreemde werelden uit fantasy verhalen. Op de basisschool verslond ik de werken van Tolkien. Op de middelbare school dreef ik mijn docent CKV tot wanhoop door een opdracht voor een verhaal van drie A4’tjes te laten uitgroeien tot mijn eerste boek, van bijna 200 pagina’s.

Die interesse is tijdens mijn studie steeds meer verschoven naar de vermenging van fantasie en realiteit. Tegenwoordig schrijf ik daarom het liefst Urban Fantasy, voor de YA doelgroep die net als ik kan genieten van series zoals Supernatural.